Hoe lang kun je andijvie bewaren? Andijvie is een vrij kwetsbare groente, en helaas kun je andijvie niet heel erg lang bewaren. Probeer andijvie altijd binnen twee dagen op te eten.

Bewaar een krop andijvie altijd in de koelkast. Je kunt de andijvie het beste verpakken in een plastic zak met gaatjes. Op die manier is andijvie enkele dagen houdbaar.

Heb je nog wat andijvie over van de maaltijd? Maak er dan een lekkere salade van!

Wat dacht je van andijviesalade met appel? of andijviesalade met geitenkaas?

Op de website van http://www.hoogekamp.nl/bewaartips kwam ik ook nog een leuke tip tegen: laat wat water in een pedaalemmerzak lopen, schudt het water er daarna weer losjes uit. Doe dan de andijvie in de natte zak met wat lucht. Leg die zak in de koelkast of in een koele kelder. Het achtergebleven water in de zak zorgt voor een voldoende vochtig klimaat om de andijvie langer goed te houden. Kijk dat zijn nog eens tips waar je wat aan hebt! Deze tip werkt ook voor kropsla!

andijvie bewaren
Andijvie bewaren

Andijvie kun je het beste in de koelkast bewaren in een natte plasticzak met lucht er eenGesneden andijvie bewaren

gesneden andijvie is niet lang houdbaar. Kijk op de verpakking goed naar de houdbaarheidsdatum. Dreigt je andijvie over de datum te gaan? Maak dan een lekkere andijviesalade. Onze website staan meer dan genoeg lekkere recepten voor andijviesalade.

Kan je andijvie invriezen?

Rauwe andijvie kan je niet zomaar invriezen. Op zich ook geen probleem, een krop andijvie zou veel te veel ruimte innemen in je vriezer toch?

Wat je wel kan doen is de andijvie 2 minuten blancheren. De groep lanceerde andijvie is bij -18 °C 12 maanden houdbaar. Na het blancheren neemt de andijvie ook veel minder ruimte in.

Wanneer is andijvie goed verkrijgbaar?

Andijvie is het hele jaar prima verkrijgbaar in Nederland. In de maanden januari en februari komt de andijvie waarschijnlijk niet uit Nederland. Het echte andijvieseizoen loopt van mei tot en met oktober. Gelukkig kun je in de maanden ervoor en erna ook prima andijvie kopen in de supermarkt of bij de groenteboer.